Search

Kurpitsa Mac n' Cheese

Taralla on tänä syksynä ollut onni saada iso sato kurpitsaa hänen sukulaisiltaan. Kurpitsaa on kymmeniä kiloja: kurpitsakakkua, kurpitsapuuroa, keittoa ja salaattia- kaikkia kurpitsareseptejä on kokeiltu. Kurpitsaa voi tuntua vaikealta kuoria.

Helpoimmalla pääsee jos leikkaa kurpitsan lohkoihin, paahtaa uunissa ja kuorii perästä päin. Tämä ei silti toimi tässä reseptissä joten ehdotamme että kuorit isomman satsin kerrallaan jonka höyrytät ja soseutat. Kurpitsasoseen voi nimittäin helposti pakastaa ja myöhemmin käyttää keitoissa tai vaikka smoothieissa.


Kurpitsan satokausi on syksyllä, mutta myskikurpitsaa on saatavilla vuoden ympäri. Ravintohiivaa saa hyvin varustetuista ruokakaupoista ja sisältää runsaasti B-vitamiineja, fosforia, rautaa, magnesiumia, sekä proteiineja (noin 50 g proteiinia / 100 g ravintohiivaa - vertauksena jauhelihaan joka sisältää 24g proteiinia / 100g). Ravintohiiva on myös hyvä B12 lähde ja yksi ainoista luontaisista vegaanisista B12 lähteistä.

Jos et löydä papupastaa kaupasta voit hyvin käyttää täysjyvämakaronia. Suosi kuitenkin papupastaa sillä se sisältää enemmän kuitua ja proteiinia ja on tästä johtuen täyttävämpää. Papupasta on myös hyvä tapa lisätä kuitua ruokavalioosi.


Tämä herkku Kurpitsa Mac n’ Cheese resepti syntyi meidän yhteisen mökkiviikonlopun aikana. Nyt syksyn aikana illat lyhenevät ja kylmenevät, joten luonnolisesti syksyn kanssa saapuu lohturuuat. Tämä on lohturuuista mahtava esimerkki. Amerikkalisklassikko mac n’ cheese on tullut tutuksi kaikille jenkkileffojen ja teinisarjojen kautta, ja oletamme että tiedätte mikä se on. Voisi sanoa että tämä on perinteisen mac n’ cheesen raikas serkku, täyttävä, kermainen, lempeä mutta silti ei liian tuhti.


Kurpitsa Mac n’ Cheese 25 min 2 pers


500 g kurpitsaa (esim. myskikurpitsaa)

4 dl papupastaa, esim penne tai makaronia

1 dl kookoskerma

1 dl vettä

1/2 dl ravintohiivaa (oluthiivahiutaleet)

1 tl kurkumajauhetta

1 tl rosmariinia

1 oksa timjania

1/2 tl cayenne pippuria

suolaa ja mustapippuria


1. Kuori kurpitsa. Halkaise kurpitsa ja poista siemenet (voit säästää kurpitsansiemenet ja paahtaa uunissa haluamiesi mausteiden kanssa niin saat naposteltavaa ruoanlaiton lomassa). Pilko kurpitsa pieneksi paloiksi ja höyrytä kattilassa 10–15 minuuttia, kunnes kasvis on kypsä.


2. Kun kurpitsa on valmis voit käyttää höyrytysvettä pastankeittämiseen. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.


3. Laita höyrytetty kurpitsa monitoimikoneeseen (tai käytä sauvasekoitinta) ja lisää loput aineksista. Soseuta kastike samettiseksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.


4. Sekoita lämmin kastike pastan kanssa ja tarjoile heti.©2018 by Yummy Productions Hki. Proudly created with Wix.com