Search

LUUKKU 14 - HYVÄN TEON JOULULAHJAVINKIT

Tämä on yksi meidän lempipostauksista Syö Hyvä Joulu - joulukalenterissa koska postauksen aihe on niin tärkeä yksi parhaita tapoja tehdä hyvää toisille joulun aikaan. Joskus on vaikeaa arjen ja omien huolien keskellä muistuttaa itseään siitä että miten onnekas on monesta asiasta ja laittaa omat huolet perspektiiviin. Jos olet yksi heistä, joilla on varaa ostaa joululahjoja tänäkin vuonna niin mieti sitä onnen määrää mitä voi suoda toiselle ihmiselle lahjoittamalla tai ostamalla jotain pientä heille. On myös mahtavia eettisiä lahjavaihtoehtoja missä on kaksi saajaa: toinen kotimaassa ja toinen kehitysmaassa. Listasimme pari vinkkiä mistä löytää hyvän mielen lahjoja tänä vuonna. Jos tiedät muita hyviä vaihtoehtoja niin otamme mielellämme vinkit vastaan! Olkaa kilttejä ja käyttäkää tilaisuutta tehdä hyvää sitä tarvitseville <3JOULUPUU-KERÄYS

"Joulupuu on hyväntekeväisyyskeräys, jonka tavoitteena on antaa joululahja niille lapsille, jotka muuten jäisivät ilman Joulupukin tuomisia. Joulupuu-keräys järjestetään ympäri Suomea paikallisten Nuorkauppakamarien toimesta. Keskuspuiston Nuorkauppakamari auttaa paikalliskamareita keräyksen organisoinnissa."


Pelkästään Helsingissä on 10 000 lasta jotka jäävät ilman joululahjaa vuosittain. Osta lahja valitsemallesi ikäluokalle ja vie lahja joulu-puu keräykseen. Et tiedäkkään miten paljon voit ilahduttaa jotkakuta pienokaista jossain päin Suomea. Helsingissä keräyspisteenä toimii Forum 16.12 saakka.

Kuva ja lisätietoa tästä
PLANIN AINEETTOMAT JOULULAHJAT

"Antamalla aineettoman lahjan autat tyttöjä ja lapsia maissa, joissa meillä on käynnissä kehitysyhteistyöohjelmia ja humanitaarisia hankkeista. Valikoimassa olevat lahjat vastaavat työmme eri osa-alueita. Jotta lahjasi auttaa kaikkein tehokkaimmin, ohjaamme varat sinne, missä niille kulloinkin on suurin tarve. Tällä hetkellä aineeton lahjasi auttaa lapsia ja tyttöjä esimerkiksi Ugandassa, Mosambikissa, Etiopiassa, Laosissa, Jordaniassa ja Nigeriassa. Lahjoittajana kuulet meiltä säännöllisesti, kuinka apu menee perille."


Valitse budjeettisi mukaan miten kalliin lahjan haluat ostaa, ja näet miten paljon pienellä summalakin voit vaikuttaa toisen ihmisen elämään.

Kuva ja lisätietoa tästä
SIEMENPUU SÄÄTIÖN LAHJOITUS

"Siemenpuu-säätiö tukee kehitysmaiden kansalaisjärjestöjä ympäristönsuojelun, kestävän talouden, ekologisen demokratian, hyvän elämän, kohtuullisuuden, paikallisyhteisöjen ja aktiivisen kansalaistoiminnan puolesta. Tuemme pitkäkestoista työtä paikallisten, kansallisten ja kansainvälisten muutosten saavuttamiseksi."


Ole mukana taistelussa sademetsien kaatoa vastaan ja olet samalla osana kamppailua ilmastonmuutosta vastaan! Kotisivuilta voit tulostaa kauniin valmiin kortin lahjan saajalla missä häntä kiitetään tuesta.

Kuva ja lisätietoa tästä
WORLDVISIONIN EETTISET LAHJAT

Worldvision listaa paljon eri maiden sekä budjettien eettisiä lahjoja sekä kotisivuilta voi lueskella tarinoita siitä miten ihmisten elämät ovat muuttuneet näiden lahjojen avulla. Nappaa sieltä joululahjat vaikka koko perheelle ja kannusta muitakin tekemään samoin!

Kuva ja lisätietoa tästä
VENNER RUOKAKASSI

"Venner tarjoaa täysin uudenlaisen, yksinkertaisen ja tehokkaan tavan auttaa suomalaista vähävaraista lapsiperhettä ravitsevan ruoan avulla, suoraan kotiovelle toimitettuna.

Vain parilla klikkauksella voit ostaa terveellisen ja voimauttavan ruokakassin resepteineen sitä tarvitsevalle, ja näin olla mukana auttamassa apua tarvitsevia. "


Hyvin helppo ja konkreettinen tapa auttaa jos et ehdi joululahjaostoksille. Aivan oiva ideä mielestämme! Kiitos Vernerin tiimille kun jaksatte tehdä hyvää <3

Kuva ja lisätietoa tästä
LAHJOITA

Lahjoita summa rahaa järjestölle jonka toimintaa haluat tukea ja kenen toiminnasta luulet lahjan saajankin fiilistelevän. Askartele kortti ja muistuta lahjansaajaa miten järjettömän tärkeän teon tämä on tehnyt investoidessan oman lahjansa hyvää tekevälle järjestölle. Toivomme että inspiroidutit postauksesta ja että jaat sanomaa muillekkin joululahjashoppaajille. Yhdessä voimme tehdä hyvää ja jakaa joulurauhaa niin monelle kuin mahdollista <3©2018 by Yummy Productions Hki. Proudly created with Wix.com