Search

LUUKKU 20- SYÖ HYVÄ JOULURUOKAA

Nyt on aika alkaa suunnittelemaan joulupöydän antimia ja suosittelemme lämpimästi että kokeilet jotain uutta tänä jouluna. Jos olet (toivottavasti) valmis päästämään irti perinteisestä joulukinkusta, kokeile pilke silmäkulmassa korvata se meidän vegaanisella kinkulla joka on tehty juuriselleriin! Bataattilaatikon valmistus on ihan superhelppo, ja maku aivan älyttömän pehmeä ja jouluinen.


Paahdettu juuriselleri 4 hlö


1 juuriselleri 1 litra kasvislientä 1 dl sinappia 1/2 dl korppujauhoja

Keitä juuriselleriä noin tunnin kunnes pehmeä. Levitä sinappia koko juurisellerin päälle ja ripottele korppujauho lopuksi päälle. Paista uunin keskellä 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes selleri kullanruskea.

Bataattilaatikko 4 hlö


1 kg bataattia

2 dl kvinoaa

2,5 dl kaurakermaa

¼ tl murskottipähkinää

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

suolaa ja pippuria maun mukaan

½ dl korppujauhoja

Kuori ja leikkaa bataatti pieniksi paloiksi ja kiehauta kunnes bataatit pehmeitä, noin 20 minuuttia. Huuhtele kvinoa sekä valmista paketin ohjeiden mukaan. Kvinoan ei tarvitse olla ihan pehmeä, noin 10 minuutin keittoaika riittää. Kun bataatti on kiehunut tarpeeksi kauan, kaada vesi pois. Lisää mausteet ja kaurakerma ja aja sauvasekottimella sileäksi. Lisää varovasti kvinoa sekoitukseen ja kaada seos voideltuun vuokaan. Ripottele korppujauho ja paista uunissa noin tunti 175 asteessa.©2018 by Yummy Productions Hki. Proudly created with Wix.com