Search

LUUKKU 21- JOULU KOOKOSJUGURTTI

Kookosjugurtti voi olla vaihtoehto joulupuurolle, mutta myös juhliva, pehmeä lisuke puuroon. Kookosjogurtin teko vaatii tarkkuutta, sillä on tärkeää löytää oikea, pehmeä kookosmaito, ilman liikaa nestettä purkissa. Muuten jogurtti voi jakaantua ja koostumuksesta ei tule sileä. Jos siis kookosmaitosi sisältää paljon nestettä, kaavi jogurttiin kookosmaidon kiinteät osat ja lisää nestettä vain sen verran, että jogurtin koostumuksesta tulee sinun makuusi sopivaa.

Joulu kookosjugurtti 8 dl


2 tlk (à 400 ml) luomu kookosmaitoa

4 probioottikapselia

2 tl ceylonkanelia


1. Sekoita kookosmaito ja probioottikapselien sisältö puhtaassa lasipurkissa puu- tai muovihaarukalla (metalli voi reagoida probiootin kanssa ja haitata happamoitumista).

2. Kiinnitä harsokangas kumilenkillä purkin suuaukolle. Anna jogurtin seistä huoneenlämmössä (ei auringossa) noin 36–48 tuntia – mitä happamampaa haluat, sitä pidempään. Sekoita kaneli jugurttiin. Säilytä jääkaapissa ja nauti kylmänä.

3. Tarjoile esim. lakkojen, omenan ja müslin kanssa.


V I N K K I – Suosimme kasviperäisiä probioottikapseleita, joita saa parhaiten luontaistuoteliikkeistä tai nettikaupoista. Mutta jos säästät aina pari ruokalusikallista jogurttia seuraavaan satsiin, niin et tarvitse probioottikapseleita! Tämä voi myös toimia joululahjana sillä probiootit ovat vähän kalliimpi tuote. Osta purkin probiootteia ystävälle ja voitte yhdessä valmistella jugurttia!


©2018 by Yummy Productions Hki. Proudly created with Wix.com