Search

LUUKKU 22 - JOULUJUOMAT

Olemme sitä mieltä että joulun pitäisi olla lasten takia alkoholiton. Tietenkin maltillinen juonti on enemmän kuin ok ja mukava lisä ruuan kanssa, mutta tiedämme myös että monet perheet kärsivät vuosittain erittäin riitaisista ja jopa väkivaltaisista joulupyhistä koska alkoholin nauttiminen lähtee käsistä. Keräsimme kasaan kirjasta teille pari alkoholittoman juoman reseptiä mitä voi olla hauska kokeilla jouluaattona alkoholittomaksi vaihtoehdoksi.


Inkivääri- punajuurikvass (1,5 litraa)


2 isoa punajuurta 100 g tuoretta inkivääriä 11⁄2 l vettä 1⁄2 dl hapankaalimehua 2 tl suolaa hunajaa maun mukaan

jäitä


1. Pese ja pilko punajuuret ja kuorittu inkivääri. Laita punajuuret isoon puhtaaseen lasitölkkiin ja lisää vettä, hapankaalimehua ja suolaa. Sekoita huolellisesti ja sulje tölkin kansi tiukasti.

2. Anna seistä huoneenlämmössä 2–3 päivää ja siirrä sit- ten juoma jääkaappiin. 3. Tarjoile kylmänä hunajalla ja jäillä.

VINKKI! Koristele ja tarjoile mocktailit samalla tavalla kuin perinteiset cocktailit. Käytä lisukkeina yrttejä, marjoja, kuusenkerkkää ja rosépippuria tai himalajan- suolaa lasin reunalla.


Matchasooda (kahdelle)


2 dl kuumaa vettä 2 tl matchajauhetta 1 tl vaniljajauhetta 1–2 tl hunajaa 3 dl soodavettä

200 jäitä (syötäviä kukkia)


1. Lämmitä vesi, mutta älä anna kiehua. Sekoita matcha- ja vaniljajauhe veteen vispilällä, kunnes saat tasaisen seoksen. 2. Lisää hunajaa makusi mukaan. Anna matchaseoksen jäähtyä.

3. Tarjoile yhdistämällä laseihin 1 dl matcha- juomaa ja 11⁄2 dl soodavettä jäillä. Koristele esimerkiksi syötävillä kukilla.

©2018 by Yummy Productions Hki. Proudly created with Wix.com