Search

LUUKKU 3 - JOULUINEN PUNAJUURILEIPÄ

Rakastamme aamiaista ja monen työkeikan yhteydessä monet kysyvät meiltä vinkkejä nopeisiin aamiaisresepteihin. Arkiaamujen haasteet ovat yleensä kiire ja väsymys joten luonnollisesti aamiasen teko pitää olla nopeeta ja helppoa. Päivän ensimmäisen aterian pitäisi kuitenkin vaihdella päivästä päivään sekä antaa energiaa ja hyvää mieltä tulevan päivän koitoksiin.

Olemme molemmat oppineet pitämään jääkaapissa valmiina aina pari tahnaa, kookosjugurttia, pikkelöityjä/hapatettuja kasviksia sekä hedelmiä, jotta kiireisinä aamuina pääsemme vauhtiin monipuolisella ja energisoivalla aamiaisella. Monesti aamiasreseptejämme voi nauttia myös lounaana ja tämäkin leipä sopii hyvin kevyemmäksi lounasvaihtoehdoksi. Halusimme tehdä jouluisan punajuurihummuksen ilman kikherneitä, ja lopputuloksesta tulikin aivan superherkku! Tahna säilyy pari päivää jääkaapissa joten tästä satsista riittääkin useammalle päivälle.

Punajuuri-fetatahna rosmariinilla


3 keitettyä punajuurta

1 oksa rosmariinia

1/2 paketti fetaa (n. 100g)

1/2 rkl hunajaa

1 tl suolaa

1 tl pippuria


Karamellisoitu purjo

1/2 purjo

öljyä paistamiseen

2 rkl kookossokeria


Valinnainen leipä viipaloituna


1. Viipaloi keitetty punajuuri tehosekoittimeen. Lisää loput ainekset ja sekoita sileäksi tahnaksi.

2. Pese ja viipaloi purjo ohuiksi suikaleiksi. Kaada pannulle noin 1 rkl öljyä ja heitä purjo sekaan. Paista keskilämmöllä noin 4min. Lisää sokeri ja paista kunnes se on sulanut purjon sekaan.

3. Levitä punajuurilevite leivän päälle ja koristele karamellisoidulla purjolla.


©2018 by Yummy Productions Hki. Proudly created with Wix.com