Search

LUUKKU 9-SAHRAMIPUURO & PAAHDETUT LUUMUT

Tässä puuroannoksessa yhdistyy monet herkut suolistoflooralle. Sahrami toimii anti-inflammatoorisesti. Useissa kliinisissä tutkimuksissa on todettu että sahrami vaikuttaa positiivisesti ihmisen hyvinvointiin.


Puuron luumut toimivat prebiootisesti. Prebiootit ovat terveyttä edistäviä hiilihydraatteja, joita kehon ruoansulatusentsyymit eivät pysty pilkkomaan, mutta jotka kuitenkin fermentoituvat paksusuolessa. Prebiootit toimivat ruokana probioottibakteereille ja stimuloivat niiden kasvua.


Tästä reseptistä tulee puroa iso satsi, ja mikäli jämät nautitaan kylmänä niin saat ison annoksen resistenttiä tärkkelystä. Resistentti tärkkelys on hiilihydraatti, jota ruoansulatusbakteerit eivät pysty pilkkomaan. Siitä muodostuu kuitenkin hyvänlaatuisten suolistobakteerien ravintoa, esimerkiksi lyhytketjuisia rasvahappoja. Resistentti tärkkelys toimii kehossa myös prebioottisesti.

Sahramipuuro & paahdetut luumut 4 hlö


3 dl luomu puuroriisi

6 dl vettä

2 kanelitankoa

ripaus suolaa

1 l kauramaitoa

400 g luumuja

½ dl hunajaa

1 appelsiini

½ g sahramia


esim.

hasselpähkinöitä

kaurajugurttia

granaattiomena koristeeksi


1. Sekoita riisi, vesi, kanelitanko ja suola kattilassa ja anna kiehauta noin 10 minuuttia. Lisää maito kattilaan ja anna kiehua miedolla lämmöllä 30 minuuttia.

2. Pese ja puolita luumut, asettele uunipellille ja lisää hunajaa. Paahda 30 min 175 asteella.

3. Purista appelsiini ja sekoita appelsiinimehu ja sahrami kattilaan ja kiehauta 10 min lisää.

4. Tarjoile puuro luumujen ja esimerkiksi pähkinöiden, kaurajugurtin ja granaattiomenan kanssa.
©2018 by Yummy Productions Hki. Proudly created with Wix.com