Search

Yön yli nousseet sämpylät

Harva makuelämys voittaa tuoreen leivän maun, silti sitä tulee aivan liian harvoin leivottua. Keskustelimme aikaisemmin ja sattumalta tajusimme että olemme molemmat varttuneet perheessä jossa vanhemmat ovat pyörittäneet omaa leipomoa. Jauhon laatua olemme oppineet arvostamaan, tiedämme miten isoa taikinaa vaivataan oikealla tavalla ja miltä leivän pitäisi näyttää. Silti näemme itse leivotun leivän luksustuotteena joka vie sekä aikaa että ison annoksen kärsivällisyyttä.
Onneksemme olemme kehittäneet näppärän reseptin, jonka lopputuloksena on rapeapintainen, sisältä pehmeä, yön yli noussut omena-sämpylä!


Vinkkasimme jo aikasemmin meidän 8 x Enemmän kasviksia elämään- postauksessa, että sämpylät ovat helppo tapa lisätä vihanneksia ja kuituja ruokavalioon jo heti aamusta! Jos teet isomman satsin kerralla niin voit pakastaa loput sämpylöistä. Näin voit useana aamuna nopeasti lämmittää uunissa tai mikrossa sämpylän ja nautiskella itse leivotusta leivästä!


Tänä vuonna oli, miten varmaan moni huomasi, aivan mahtava omenasato ja hedelmiä löytyi meidänkin mökiltä! Tässä reseptissä käytimme oman pihan omenia.

Yön yli nousseet sämpylät 16 kpl


30 g hiivaa 5 1/2 dl vettä 2 omenaa, raastettuna 0.5 tl suolaa 5 dl spelttijauhoa 12 dl täysjyvävehnäjauhoa 1 dl auringonkukansiemeniä

1. Murenna hiiva kulhoon. Kaada vesi sekaan ja sekoita kunnes hiiva on liuennut veteen. Lisää revitty omena, suola, jauhot sekä auringonkukansiemenet. Vaivaa käsin noin 5 min kunnes taikina on tasainen.

2. Kaada taikina jauhotulle pöydälle/leikkuulaudalle. Jos taikina on hyvin tahmea voit tässä vaiheessa lisätä jauhoja niin että pääset työstämään taikinaa helpommin.

3. Muodosta taikinasta pitkä pötkö ja leikkaa 16 osaan. Pyöräytä joka palasta pyöreä pallo ja laita pellille leivinpaperilla.

4. Anna taikinan nousta yön yli jääkaapissa keittiöliinan alla.

5. Lämmitä uuni 250 asteiseksi. Laita uunin pohjalle vedellä täytetty kippo leipien kuorta rapeuttamaan ja paista sitten leivät keskitasolla noin 20 minuuttia.


©2018 by Yummy Productions Hki. Proudly created with Wix.com